Вселяючи в мелодію любов


   Кожного року у квітні світова музична спільнота відзначає день народження  видатного композитора, піаніста, диригента, новатора у сфері мелодії, ритму і гармонії  Сергія Прокоф’єва.

Народився він в селі Сонцівка на Донеччині 11 квітня 1891 року. Здається, що Прокоф’єв вже народився композитором, адже завдяки мамі, Марії Григорівні, яка чудово грала на фортепіано, будинок Прокоф'євих був сповнений музики. Інтерес до інструменту спонукав маленького Сергійка почати вчитися грати. З 1902 року Сергія Прокоф'єва почав вчити музиці Р.М. Глієр.

 З п’яти років Сергій почав складати музику, а в дев’ять років віртуозно грав п’єси Моцарта і сонати Бетховена.

У 1904 році тринадцятирічний Сергій Прокоф’єв успішно складає екзамени до Петербурзької консерваторії з класу композиції і фортепіано. Майстерності композитора він вчиться у Римського-Корсакова і Лядова.

 Творча спадщина Прокоф’єва надзвичайно велика і багатогранна. Він написав 7 балетів («На Дніпрі», «Попелюшка», «Ромео і Джульєтта»), 8 опер («Війна і мир», «Любов до трьох апельсинів» та ін.), симфонічну казку «Петрик і Вовк», п’єси, романи, музику до кінофільмів. Музика більшості його творів пронизана глибиною людських почуттів. Наприклад, музика до балету «Попелюшка»  тиха і прозора, як дзюрчання лісового струмка. Насолодитися магією цього балету С.Прокоф’єва можна за посиланням

https://www.youtube.com/watch?v=NFhVmgqq8IM

В Центральній дитячій бібліотеці до 130-річчя від дня народження С.С.Прокоф’єва була оформлена виставка-балет «Вселяючи в мелодію любов».

Немає коментарів:

Дописати коментар