«ТВОРЧІ КАНІКУЛИ-2021» 👍🌞

       Привіт, читайлику! 🖐 Увага! 😊 Національна бібліотека для дітей оголошує дитячий літературний конкурс «ТВОРЧІ КАНІКУЛИ – 2021».

Бажаєш поділитися, що тебе турбує, чому ти радієш, чим захоплюєшся і про що мрієш, що з прочитаного збентежило настільки, щоб захотілось продовження історії, та наскільки далеко може сягнути твоя фантазія?

       Тоді цей Конкурс для тебе! Долучайся до участі!

👉 Умови конкурсу

1.      Ознайомся з  умовами Конкурсу за допомогою бібліотекаря  або самостійно за посиланням https://chl.kiev.ua/novunu/2021/210601/9685/%D0%9F%D0%9E%D0%9B%D0%9E%D0%96%D0%95%D0%9D%D0%9D%D0%AF%202021.pdf

2.     Підготуй прозовий або поетичний твір, який за темою відповідає одній з 7 номінацій:

«Знайомтеся — це ми!»

«Так, я люблю Україну»

«Природа — джерело натхнення та краси»

«І в кожному із нас уже живе філософ!»

«Моя майбутня професія»

«Безмежний світ моєї уяви»

«Далі буде»? Ні, «далі» — вже є!»

3.     Зверни увагу, що обсяг твору - не більше 10 сторінок у форматі Microsoft Word або RTF, шрифт – Times New Roman (12 розмір), 1,5 міжрядковий інтервал, усі поля – 1,5 см, сторінки формату А4, без ілюстрацій та додаткового оформлення.

4.     Відправ  його  на електронну адресу Одеської обласної бібліотеки для дітей ім. В.Катаєва  oodb@ukr.ne  до  15 вересня 2021 року.

 

КОРОТКО ПРО НОМІНАЦІЇ

v  «Знайомтеся — це ми!»

Що ми чекаємо від вас у цій номінації? А саме вас і чекаємо. Таких різних за характером, із різними уподобаннями, зі шкільними історіями, ми хочемо подивитися на вас — сучасних дітей — очима ваших ровесників. Можливо це допоможе дорослим краще зрозуміти ваші пріоритети, а, можливо, читаючи ваші твори, вони (ми) згадаємо і своє дитинство?

v  «Так, я люблю Україну»

Ми вважаємо, що у цьому розділі будь-які рамки зайві. Так. Ми її любимо! І для кожного з нас є щось своє сильне та тендітне, те, що викликає радість та надію, і те, що є і залишиться драматичним, сумним у нашій любові до України. Вона у всіх на вустах. Але для нас — завжди у серці.

 

v  «Природа — джерело натхнення та краси»

Тут відкриваємо безмежний простір для ліриків, яких надихає природа рідного краю (і не тільки рідного), для тих, хто вміє розрізняти тихенький голос листя у шелесті вітру. Малювати пейзажі без пензля та олівця… Отже, ви зрозуміли — природа і ще раз природа.

 

v  «І в кожному із нас уже живе філософ!»

Може, правда, ще зовсім маленький і несміливий, але він так прагне розповісти про власне відчуття світу, про розуміння сенсу та мети життя, поділитися своїми думками вголос. Ласкаво просимо і чекаємо від вас твір (поезію), роздум (можна у віршах) про… А про все, що вас турбує, про все, що не дає вам зоряними ночами спати.

 

v  «Моя майбутня професія»

Досить серйозно. Ви вже задумувалися про те, ким станете? Так щоб дійсно вибрати те, що потрібно саме вам. А може ви якраз у цей момент обираєте, що саме стане вашим основним заняттям у дорослому житті? Поділіться з нами, нам СПРАВДІ дуже цікаво!

 

v  «Безмежний світ моєї уяви»

Тут ніби все зрозуміло? Це все — ваша уява! Казки, фентезі, вигадки. Ніяких меж. Ваша сміливість, ваші світи, ваші найпримхливіші мрії можуть здійснитися у ваших оповіданнях.

 

v  «Далі буде»? Ні, «далі» — вже є!»

Тут ми чекаємо на справжніх книгоманів, які так вживаються у літературні сюжети та книжкові пригоди своїх улюблених героїв, що перегортаючи останню сторінку книжки, зітхають — а як же так!! Хочу ще…!!! Хочу більше пригод, хочу знати, що сталося далі з моїми улюбленими героями! Фанфік? Так!

Отже, улюблена книга, улюблені герої … і ваше продовження!

  

Шановні юні поети та прозаїки!

БАЖАЄМО вам УСПІХУ! 😉

Немає коментарів:

Дописати коментар