Пост-реліз «Пластуни: знай наших»


Привіт, друже! Чи знаєш ти, хто такі пластуни? Це українські скаути. Вони є учасниками «Пласту» - національно-патріотичної організації, яка відокремлена від політики.

Пласт був створений у 1911 році, а першу скаутську присягу українські пластуни склали в 1912 році – всього 5 років по тому, як британський військовий Роберт Баден-Павелл заснував скаутський рух.

Нині ця організація налічує понад 10000 членів в Україні і таким чином є найбільшою українською скаутською організацією.

Виховання молоді тут відбувається на засадах християнської моралі. Ранок в таборах починається з молитви, але ходити чи не ходити до якоїсь церкви – це справа особиста.

Більшість пластових таборів мирні й не мають відношення до військової справи. Протягом року в Україні організовують понад 100 виховних таборів різної спеціалізації: спортивні, морські, з повітроплавання, мистецькі, лижні, альпіністські, археологічні, кінні, екологічні тощо. В них хлопці та дівчата вчаться бути лідерами, їздити верхи, ходять у походи, стріляють з лука, літають на дельтапланах, плавають у човнах, вивчають краєзнавство й історію.

Якщо тобі цікаво більш детально дізнатись про історію Пласту та на які вікові категорії поділяють його учасників, переглянь презентацію за посиланням

https://docs.google.com/presentation/d/1ZQ4B1bP0yWdJL2qq2hF6tS1Ws71AkkDjM_sGesPx-uA/edit?usp=sharing

Немає коментарів:

Дописати коментар