«Вічно квітуче» рукоділля

Привіт, друже! Чи доводилось тобі бачити чарівні квіти зі стрічок, які прикрашають зачіски дівчат? Напевно, так. Тому що сьогодні вони дуже популярні. Ці квіти зазвичай  не промислового виробництва, а ручної роботи, яка особливо цінується. Така техніка рукоділля називається «канзаші».

Це слово японське і перекладається, як «шпилька для волосся» -  спочатку стрічками прикрашали саме шпильки.

Тепер майстрині в цій техніці виготовляють не тільки прикраси для волосся, а й різні оригінальні панно, брошки, каблучки, пов’язки на голову, шкатулки, букети, кольє, різні святкові поробки і багато іншого. Канзаші - це дуже захоплююче заняття!

Якщо ж тебе запросили на день народження до подружки, можна зробити подарунок в цій техніці. І він обов’язково сподобається іменинниці!

Але з чого почати, які матеріали використовувати, чим скріпити деталі? На ці питання читайлики, які прийшли  на майстер-клас «Бантики-канзаші з атласних стрічок», отримали відповіді від майстрині Олесі Сімової. Саме вона провела заняття в залі мистецтв ЦДБ.

Пані Олеся та її дочка Поліна – наші читачки і друзі бібліотеки, активні учасниці наших заходів, а наразі у залі мистецтв кожен відвідувач ЦДБ може помилуватися чудовими витонченими шедеврами двох майстринь, які представлені на виставці родинної творчості «Кольоровий водограй».

Зрозуміло, що заняття було дуже захопливим! Діти «ввімкнули» свою фантазію та старанність, додали до них  атласні стрічки, ножиці, голки, нитки, клей, резинки для волосся. В результаті вийшли оригінальні та ексклюзивні прикраси. Подивись, які яскраві!


















Дякуємо, Олесю, за ваше натхнення і за чудовий майстер-клас!

Якщо й тебе зацікавив цей вид рукоділля, хутчіш починай творити! Впевнені, у тебе будуть найекслюзивніші прикраси! І ти будеш виглядати в них чудово і неповторно! А допомогти тобі може відео за цим посиланням

https://www.youtube.com/watch?v=IWSPzpxuJbw

Немає коментарів:

Дописати коментар