Майстер казок Олександр Зімба

Дуже важливою є

для мене думка дітей.

О.Зімба

Привіт, читайлику! Ми всі любимо читати книжки, дізнаватися цікаві факти з життя їх авторів. А от зустрітися з самим письменником -  це суперподія!

Читачам Центральної дитячої бібліотеки пощастило – вони в онлайн-форматі поспілкувались з улюбленим дитячим письменником Олександром Зімбою. Це була не просто зустріч, а привітання ювіляру, адже Олександру Івановичу нещодавно виповнилось 75 років!

        Кажуть, починати щось нове у своєму житті ніколи не пізно. Так і заслужений тренер України з важкої атлетики Олександр Зімба  став письменником в 67 років. Спочатку він записував вірші, які «народжувались» у процесі спілкування зі своїми онучатами. А на сьогодні вже видано 27 книжок для дітей, головними героями яких є Бровко і Мурчик — реальні песик і котик, за якими письменник довго спостерігав і врешті-решт зробив персонажами своїх казок.

        Під час зустрічі письменник ділився з дітьми своїми життєвими настановами та порадами. Тому  що кому як не Олександру Івановичу є чим поділитися з огляду своїх досягнень. Тим паче він дуже полюбляє дітей, і йому зовсім небайдуже їх майбутнє.

        На заході були присутні читайлики, які брали участь в конкурсах «Чемпіонські перегони» та «Особливий дитсадок», організованих письменником. Познайомитись зним, хоч в онлайн-форматі, було дуже приємно і цікаво!

        Діти декламували вірші Олександра Івановича, розмальовували головних героїв його творів, ділилися своїми мріями та планами на майбутнє, дивилися мультфільм, створений нашими бібліотекарями за мотивами «Чемпіонських перегонів».

        Дуже щиро та позитивно пройшло спілкування з Олександром Зімбою. Тому ми сподіваємось, таких зустрічей ще буде багато, можливо, не тільки в онлайн-форматі!

        А Олександру Івановичу ми щиро бажаємо міцного здоров’я, нескінченного натхнення, безліч книжок і вдячних читачів!!! 










Немає коментарів:

Дописати коментар