Найдитячіше свято

Читайлику, сьогодні твій день! Так-так, не дивуйся! Твій і усіх дітей на нашій планеті. Сьогодні весь світ святкує Міжнародний день захисту дітей.

Всі знають, що діти – це квіти життя. Немає нічого краще, дорожче та бажаніше за них. Лише ви, наші читайлики, приносите в наше життя щастя, радість та гармонію. Тільки ви вчите нас життєвої мудрості, даруєте нам сенс у житті, живите нас силою та енергією.

Ви ніколи не припиняєте бути цікавими, навіть коли виростаєте. Всі ми знаємо, що найкращі діти бувають лише у найкращих батьків. І недаремно сьогодні ми ще святкуємо Всесвітній день батьків.

А щоб нам краще зрозуміти особливості дітей, а тобі дізнатись більш про себе, подивись, які цікаві факти про дітей ми для тебе зібрали.

·       Термін «дитина» походить від латинського «infans», що означає «не в змозі говорити», і зазвичай відноситься до дітей віком від 1 до 12 місяців. «Новонароджений» – це немовля в перші 28 днів життя.

·       Одноденне  немовля хватається рученятками набагато міцніше, ніж дитина, якій виповнився місяць.

·       Новонароджена дитина може бачити зелений і червоний кольори, але не бачить синього.

·       Малюки-блондини більш чутливі до змін погоди, ніж брюнети.

·       Телебачення не сприяє інтелектуальному розвитку, бо немовлята реагують на речі, які реагують на них. Тому ігри з батьками є набагато цінніші для їх розвитку.

·       Від народження очі дітей мають один і той же розмір, чого не можна сказати про інші органи, які ростуть разом з дитиною.

·       Діти починають розуміти мову до того, як самі починають говорити.

·       Немовлята кричать з інтонацією, характерною для мови його матері, яку вони чують ще в утробі. Такі висновки були зроблені німецькими вченими на підставі аналізу плачу 60 немовлят, половина з яких була народжена в німецькомовних сім’ях, а інша – у франкомовних. З’ясувалося, що діти француженок при кожному крику підвищують голос, а діти німкень – знижують, і саме такі інтонаційні перепади характерні для відповідних мов.

·       У новонародженого немовляти в скелеті можна виділити більше 300 кісток. Поступово деякі з них зростаються, а вже у дорослої людини налічується близько 206 кісток.

·       Діти нічого не пам’ятають до 3 років.

·       Немовлята народжуються з природними здібностями для плавання та можуть затримувати дихання. Тим не менш, ця здатність швидко зникає.

·       Дитина може розпізнати запах та голос матері при народженні. Це буде протягом кількох тижнів, перш ніж дитина зможе побачити різницю між матір’ю та іншими дорослими.

·       Група крові дитини або відповідає групі одного з батьків, або є сумою їх груп. Тому трапляються випадки, коли у матері з другою групою крові та батька з першою, народжується дитина, яка має третю групу крові.

·       Немовлята мають в три рази більше смакових рецепторів, ніж дорослі.

·       Новонароджені не можуть плакати у прямому значенні слова. Звісно вони можуть кричати, але майже до трьох тижнів у дітей фактично не можуть з'являтись сльози.

Дитячий світ безмежний, цікавий, світ без граней і неосяжності. Ваша усмішка, подих, тихенький стукіт серця – це рушійні сили для ваших батьків. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар