Що є
винуватцем сьогоднішнього свята? А це – всіма улюблений прохолодний, освіжаючий
смаколик – МОРОЗИВО. Так-так, тобі
не почулось. Саме 10 червня увесь світ відзначає Всесвітній день морозива. З цієї дати почалися перші масові продажі морозива в
США (в далекому 1786 році), хоча в кулінарії воно з’явилось набагато раніше.
Першим його «прообразом» був китайський десерт зі льоду
або снігу та шматочків фруктів. Давні греки і римляни також ласували
охолодженими молочними продуктами та соками.
За легендою до Європи рецепт морозива привіз з Китаю
Марко Поло. Жерар Тирсен, кулінар із Франції, в кінці 17 століття створив
рецепт замороженого ванільного крему з молоком та вершками, який назвали
«неаполітанським морозивом».
В нашій країні морозиво з’явилось в середині 18 століття.
Всесвітній день морозива завжди супроводжується конкурсами,
змаганнями на поїдання ласощів, призами та солодкими подарунками від виробників
цього десерту.
А чи знаєш ти, що можна пов’язати риси характеру з
вибором улюбленого виду морозива? Виходить, так. Згадай, яке морозиво ти
полюбляєш більш за все, а потім перевір, чи притаманні тобі ці риси характеру.
Шоколадне: любить привертати до себе
увагу, веселий, чарівний, кокетливий, довірливий.
Ванільне: імпульсивний, легко
піддається впливу, ідеаліст по натурі.
Полуничне: терплячий, сором’язливий,
занурений в себе.
М’ятно-шоколадне: любить
сперечатись, бережливий, обачний.
Міндально-шоколадне: добрий слухач, привабливий.
Шоколадне з печивом:
амбіційний, мрійливий, любить змагатись.
Ну що перевірив себе?
А тепер, якщо ти хочеш ознайомитись з цікавою історією
появи морозива, переходь за посиланням
https://www.youtube.com/watch?v=uoBjfnm4JJQ
А дізнатись, звідки на прилавках магазинів з'являється
морозиво, а саме, як воно виробляється, ти зможеш дізнатись з цього посилання
https://www.youtube.com/watch?v=zagD0LQdsDE
В
домашніх умовах також можна приготувати цей смаколик. Можливо тобі знадобиться
допомога дорослих, а можливо, ти і сам впораєшся. Пропонуємо тобі нескладні
рецепти за цим посиланням
Немає коментарів:
Дописати коментар