Український книжковий бренд «Знай наших»: «Сторожова застава»

    30 років назад неперевершений майстер українського дитячого історичного роману Володимир Рутківський написав повість «Сторожова застава».

Головний герой - п'ятикласник Вітько Бубненко звичайний школяр, який відпочиває на канікулах. Разом з однолітками він намагається знайти якісь цікаві історичні факти про рідне село Воронівку. Його однокласники вважають, що їхнє село дуже примітивне і не має видатної історії. Вітько Бубненко вважає інакше. І мабуть саме завдяки його вірі доля нагородила цього хлопця незвичайною пригодою в минуле. Він зовсім випадково знаходить в печері Чортового яру таємну діру в стіні. І через неї якимось дивом потрапляє у зовсім іншу Воронівку, а саме у 1097-й рік, де знайомиться зі славетними проукраїнськими богатирями Іллею Муровцем, Олешком Поповичем та Добринею. Крім того стає свідком та учасником небезпечних та захопливих пригод.

А яких саме, ти дізнаєшся, прочитавши цю повість. Не зволікай! Скоріше бери її в бібліотеці!

За мотивами повісті був знятий фільм-фентезі «Сторожова застава». Стрічка вийшла в широкий український прокат 12 жовтня 2017 року. Режисером фільму став Юрій Ковальов, сценарій написали відомий український дитячий письменник Сашко Дерманський та кіносценарист родом з Маріуполя - Ярослав Войцешек.

Влаштовуйся зручніше і переглядай фільм прямо зараз!

Немає коментарів:

Дописати коментар