Українці – нація героїв

29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Саме в цей день у 2014 році в ході Іловайської операції   відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових. Нажаль,  українська армія зазнала найбільших втрат.

Наш обов’язок – пам’ятати та гідно вшановувати подвиги захисників, які у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України віддали найцінніше – своє життя.

          З віртуально-патріотичної сторінки «Українці – нація героїв», присвяченій цій даті, читачі Центральної дитячої бібліотеки дізнались про літературу відповідної тематики. Також їх увазі була представлена нова книга «Шлях українського воїна». Діти «крокували» сторінками книжки, щоб дізнатися багато цікавого про нашу армію.

Хто такі логісти? Де розташовано Президентський полк? Хто керує армією? Навіщо потрібні повітряні сили? Чим займається військова поліція? Відповіді на ці та інші питання можна знайти на сторінках цієї книги.

А наприкінці заходу вони подивились фільм «Заміновані вірністю». Це зворушлива історія, де чотирилапий боєць,  фронтова вівчарка Баді, стала оберегом та символом вірності для бойових побратимів – перших добровольців. У фільмі показані різні людські долі, які назавжди поєднані спільним болем і без вороття заміновані війною.





Немає коментарів:

Дописати коментар