Кольорові літуни

   По небі розлітаються кольорові літуни… Яка чудова яскрава картина, що з першого погляду захоплює і маленьких, і дорослих в різних країнах. Цікаво, про що це ми? Вгадав? Сьогодні відзначається Всесвітній день повітряних зміїв (ще їх називають «літуни» або «кайти»).

        Ці найстаріші літальні апарати протягом тисячоліть використовувалися людьми з різною метою — щоб задобрювати богів, доставляти повідомлення, підіймати в небо прапори, прогнозувати погоду, надсилати радіосигнали. Від самого початку своєї історії повітряні змії були провісниками літаків.

Сучасні повітряні змії використовуються здебільшого задля розваги, як народна традиція та вид спорту. Чудово, якщо зможеш побувати на якомусь із фестивалів, присвячених повітряним зміям (доречі, такий фестиваль відбудеться 21-22 серпня 2021 року на території  с. Трихати Миколаївської області).



Зараз навчилися робити таких повітряних зміїв,  які можуть літати навіть у безвітряну погоду або в дуже сильний вітер. Тому ніякі перешкоди не завадять отримати справжнє задоволення від запуску такого літуна.

До того ж повітряні змії — це нескінченні можливості для творчості. Ти можеш зробити його сам або просто придбати повітряного змія в крамниці. Сьогодні в продажі існують кайти будь-яких форм. Ти, навіть, можеш придбаного повітряного змія  розфарбувати на свій смак. І нумо на прогулянку до парку чи за місто або, навіть, на пляж. До того ж можна влаштувати невеличкий пікнік.

Зробити повітряного змія власноруч тобі допоможуть ці посилання

https://pustunchik.ua/ua/treasure/tools/drugie-podelki/yak-zrobyty-povitrianogo-zmiya

http://svoimi-rykami.com.ua/kak-sdelat-vozdushnogo-zmeya-instrukts/index.htm

Немає коментарів:

Дописати коментар