Українська книга на міжнародній мапі дитячих творів

«Дитяча книга — це окремий світ, а література країни — це цілий Всесвіт.» 

        Уявляєш! Одна з українських книг стала «обличчям» нашої країни на міжнародній мапі дитячих творів. Як ти вважаєш, хто представив Україну? Так, це відомий класик української дитячої літератури  Всеволод Нестайко.

Британські експерти склали список дитячої літератури 2021 року, який включає найпопулярніші дитячі книги зі всього світу (всього 196 країн). У Великобританії найпопулярнішою книгою очікувано стала одна з частин «Гаррі Поттера» («Гаррі Поттер і смертельні реліквії»), а серед українських авторів вибрали Всеволода Нестайка.

До списку увійшли книги, які отримали найкращу оцінку читачів. Серед творів європейської дитячої літератури експерти відмітили українського письменника Нестайка і його книгу «Таємний агент Порча і козак Морозенко. Таємниці лісею «Кондор». Ця книга є частиною циклу «Дивовижні пригоди в лісовій школі».

Легка, життєрадісна, сповнена доброго гумору книга розповідає про веселі, дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання, а також про новостворений пташиний лісей.

Мотивом створення мапи дитячої літератури стало те, що на англійську мову перекладають тільки 2-4% написаних творів для дітей у світі.

А ось і сама карта дитячої літератури світу. Зверни увагу на Україну!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар