Міжнародний день чорного кота

     Привіт, друже! Чи є в тебе домашні улюбленці? Напевно, що так. А можливо це лагідна муркотлива чорна кішечка або котик?

Саме сьогодні цим граційним створінням присвячений Міжнародний день чорного кота. Зазвичай в народі ці пухнастики асоціюються з чорною магією та невдачами.  Щоправда, так було не завжди. В деяких культурах було навпаки — присутність чорного кота вважалася добрим знаком. Єгиптяни їх взагалі вважали за священних тварин. Якось вони навіть програли важливу битву з перським військом, бо ворожа армія використала велику кількість котів в якості живого щита. Єгипетські воїни відмовилися битися, адже вони не могли завдати шкоди священним тваринам.

Попри те, що забобони щодо чорних кішок зберігаються, ставлення до пухнастиків помітно змінилося.

За минулі два століття ці муркотики з'являлися в незліченній кількості творів, а костюм чорного кота став одним з найулюбленіших для перевтілень на Гелловін та дитячі свята.

 Сьогодні по всьому світу люди викладають в соціальні  мережі фотографії своїх чорних пухнастиків, які помітно задоволені своїм життям.

Якщо в тебе є такий котик, то доречно буде порадувати його улюбленими смаколиками, новою іграшкою, спільною грою чи іншим заняттям, яке приносить йому задоволення. 

Якщо ж цього дня виникло бажання завести домашнього улюбленця, то логічно буде вибрати саме чорного котика. І саме цей вірний компаньйон, вправний мишолов й просто миле створіння стане найкращим для тебе другом!

Немає коментарів:

Дописати коментар