Топ-5 осінніх книг для підлітків

Для багатьох із нас прихід осені починається із суму за теплими літніми днями. Насправді, у «золотої пори» є маса переваг, наприклад, в цю пору найкрасивіша природа; можна робити гарні світлини для соціальних мереж; нарешті, нам більше не дошкуляють комарі!

Тому  можна закутатись в теплу ковдру, заварити смачного чаю, взяти книгу і зануритися в неї… Для тих, хто не знає, з якої книги почати,  - добірка осінніх  творів, чиї сторінки пахнуть осінніми дощами й опалим листям.

О. Генрі «Останній листок»

 Прониклива історія про молоду художницю, яка серйозно захворіла. Її єдина розрада – дивитись на те, як за вікном опадає листя. Дівчина переконана, що як тільки впаде останній листок – вона помре... Надзвичайно сумна історія про дружбу, талант і самопожертву.

 

Рей Бредбері «Напередодні Дня всіх святих» («Геловінське дерево»)

Такого дерева ви не бачили ніколи в житті! Воно сягає небес і ростуть на ньому гарбузи всіх форм, розмірів та кольорів. Біля цього дерева ви зустрінете дивного пана на ім’я містер Смерч, який запрошує вас в чудесну подорож, з якої ви повернетесь зовсім іншою людиною. Якщо, звісно, повернетесь!

 

Роджер Желязни «Ніч у самотньому жовтні»

Це не звичайний роман, а радше жовтневий щоденник сторожового пса Снаффа, який спільно зі своїм хазяїном, а також з іншими друзями й недругами бере участь у Великій Грі, що відбувається місячної ночі на Геловін. І не дай боже в цій Грі програти, бо долі переможених не позаздриш.... Навколо багато вигадок, підстав і хитрощів. І тільки в кінці ми дізнаємося всі секрети!

Кліффорд Сімак «Резервація гоблінів»

Галактикою в цьому романі можна мандрувати за допомогою перетворювача матерії, подорожі у часі - звична річ, а містичні створіння і раси на кшталт гоблінів чи тролів живуть у спеціальних резерваціях. І  це добре! Погано лише те, що десь на задвірках цивілізованого Всесвіту панують колещарі, про  «панування» яких долітають лише моторошні чутки, але з якими рано чи пізно доведеться зіткнутися не на життя, а на смерть…

Рей Бредбері «Прощавай, літо»

    Твір є певним продовженням знаменитої повісті «Кульбабове вино». У центрі сюжету – дорослішання Дугласа Сполдінга. Він став бешкетним підлітком, який оголосив зі своїми друзями війну стариганям. Витівки підлітків – це протест проти дорослішання. Але час йде, і приходить усвідомлення того, що протистояння – безглузде…

Немає коментарів:

Дописати коментар