Літературне рандеву «Хай добром дивує нас світ казковий повсякчас»

Лисеня подружилося з… курчатком? Та хто це вигадав таку нісенітницю! Це неможливо, і крапка!  А все ж таки, якщо уявити, що одного разу….

…такий сюжет спав на думку шведському письменнику, автору популярних детективів  Яну Улофу Екгольму, і він написав чудову казку «Hurra for Ludvig Lurifax», тобто «Ура Людвігу Хитрому!», а ти, читайлику, знайдеш її в бібліотеці під назвами «Людвігові Хитрому – ура, ура, ура!» або «Тутта Карлсон і Людвіг Чотирнадцятий»!


Повість вийшла друком в далекому для тебе  1965 році, і з того часу витримала багато перевидань в Швеції та інших країнах.

Ян Екгольм,  незважаючи на великий успіх своєї казки, довгий час працював тільки в жанрі детектива. 1975 року він навіть був обраний головою Шведської академії детектива, а 1977 року став одним із засновників Асоціації детективних письменників Стокгольма.

В останні роки письменник знову звернувся до дитячої літератури. У 2005—2008 роках він випустив серію повістей для школярів про пригоди хлопчика Лассе, який допомагає батькові-поліцейському розслідувати злочини.

Сьогодні, 20 жовтня, ми відзначаємо 90-річчя від дня народження Яна Улофа Екгольма. Приєднуйся й ти!  Як? Переходь за посиланням https://xn--80aaukc.xn--j1amh/ludvig14.html. – на  сайті «Казка.укр - Дитячі книги з малюнками українською» ти знайдеш казку «Тутта Карлсон і Людвіг Чотирнадцятий» з чудовими ілюстраціями!

Приємного читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар