Визначимо переможців разом!!!

Читайлики, фіналісти Книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів" знов у дитячих бібліотеках Ізмаїлу!  До  нас надійшли найкращі вітчизняні літературні новинки 2021 року, серед яких ви будете визначати переможців у номінаціях  «Література для дітей» та «Література для підлітків».

Як тільки бібліотеки запрацюють у звичному режимі, запрошуємо всіх книголюбів долучитися до читання новинок та залишати свої відгуки на прочитані книги! За кожен відгук – яскрава закладка у подарунок! Проголосувати можна до кінця листопада.

Щиро дякуємо проєкту Книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів" за поповнення книжкових фондів!

#КнижковаПреміяЕспресоВибірЧитачів

#Еспресо

А тепер коротко про фіналістів.

До трійки книг-фіналістів книжкової премії «Еспресо. Вибір читачів 2021» у номінації «Література для підлітків» увійшли наступні твори:

«Мандрівний цирк сріблястої пані» Наталії Довгопол

    Ефектна власниця мандрівного цирку фрау Ґріте переживає скрутні часи. Мало того, що її чоловік виявився авантюристом і зник безвісти, так ще й трупу доводиться від зубожіння рятувати. До всього, коронний номер — виступ велетенського ручного вовка — на межі провалу: юна глядачка, яку всі вважають причинною, сходить на сцену й приборкує грізного звіра. Що це, як не відьмацькі чари? Цирк рушає далі. Але з тої зустрічі в смугастому шатрі, на один вечір напнутому посеред скошеного поля, бере початок нова історія: про тих, хто шукає любові й справедливості, про людей і перевертнів, що намагаються віднайти свою істинну сутність. Героям роману доведеться пізнати гіркоту зрад і поразок, здійснити сповнену пригод мандрівку українськими землями початку ХХ сторіччя і навіть знайти спільну мову з дивовижними істотами з давніх легенд.

«Вітрова гора» Анни Багряної

    Вони живуть поміж нас — вітри, онуки Стрибога. Завжди народжуються тут, на берегах Дніпра, зазвичай в одній родині — й дід передає онукові таємні знання та особливі вміння. Однак із Дейвом стається інакше: він народився в Канаді, тож мусить пройти непростий шлях, перш ніж осягнути своє прадавнє українське коріння і відкрити справжнє покликання. Проте вітрові млини на Дніпрових пагорбах манять хлопця, і цьому годі опиратися…

«Заклятий меч, або Голос крові» Володимира Аренєва

    Було це в часи прадавні, нині призабуті. Ходили тоді по землі герої й потвори, і перших не завжди вдавалося відрізнити від других. А слово в ті часи бувало гострішим за меч, хоч і мечі вміли тоді промовити своє гостре слово… У новій повісті знаного українського письменника Володимира Аренєвайдеться про пригоди меча і тих, хто ним володів, про мандрівки й переслідування, чари та закляття…

До трійки книг-фіналістів у номінації «Література для дітей» увійшли наступні твори:  

«Олекса Довбуш. Таємниця Сили»  Василя Карп'юка 

    Чи ти знаєш, хто такий Олекса Довбуш? Певно, що так, бо на всі Карпати немає більшого героя!  Але історія найгрізнішого ватажка карпатських опришків почалася з впертого хлопчиська, який несподівано для себе отримав велику Силу. Пірнувши в цю оповідь, ти приєднаєшся до опришківської ватаги й зазирнеш у світ героїчної минувшини Карпат. А головне, врешті дізнаєшся, звідки взялася Олексина Сила і чи зміг він її опанувати.  

«Загублені в таборі»  Насті Музиченко 
    Матвій і Мія їдуть відпочивати в гірський табір. Свіже повітря, дискотеки, квести та інші розваги — усе як завжди в таких таборах. Та лише доти, доки Матвій випадково не дізнається про містичну, ба навіть моторошну історію, яка сталася тут кілька років тому. А такі історії, як відомо, мають звичку повторюватися — і ось наші герої опиняються в епіцентрі подій... 

«Морськосвинський детектив»  Івана Андрусяка 
    Коли стаються таємничі злочини, усі тварини з довколишніх будинків, ба навіть ті, що живуть на вулиці, неодмінно звертаються до морського свина — детектива Жерара. Однак він знаний ласун, тож береться за справи тільки за умови смачненького гонорару.

Разом із Жераром ти дізнаєшся, хто поцупив котячий сніданок, тікатимеш від голодних хижаків, з’ясуєш геть усе про невідоме страшидло, яке лякає добрих тварин, досліджуватимеш темні закапелки й боротимешся зі страхами, а найголовніше — навчишся миттю ловити зловмисників, застосовуючи дедукцію й логіку.

Немає коментарів:

Дописати коментар