Мистецький вернісаж «В моєму серці Україна»

Напередодні свята талановитих майстрів пензля та шанувальників образотворчого мистецтва - Дня художника України – в Центральній дитячій бібліотеці був оформлений мистецький вернісаж «В моєму серці Україна».

Творчість багатьох вітчизняних художників здобула світове визнання. Вони є майстрами графіки, пластики, абстракції, проявили себе у різних напрямках та жанрах.

Роботи визнаних класиків українського живопису –Миколи Глущенка, Віктора Зарецького, Йосипа Бокшая, Адальберта Ерделі, Олександра Гнилицького, Олександра Ройтбурда, Анатолія Криволапа, Сергія Животкова, Василя Цаголова – відомі і шановані далеко за межами України.

У День художника доречно згадати цікаві факти про відомих українських митців та їхні шедеври.

- Після виставки картин Марії Примаченко в Парижі Пабло Пікассо сказав, що якби вона жила у Франції, то однозначно була б відомішою за нього.

   -  Катерина Білокур робила пензлики з котячої шерсті і користувалася ними навіть тоді, коли вже була Народною художницею України і мала всі професійні засоби для малювання. 

- Всесвітньовідомий американський митець Енді Воргол, автор знаменитого «Диптиху Мерілін», мав українське походження. Його ім’я при народженні – Андрій Варгола.

- Художник Іван Марчук у 2007 році увійшов до міжнародного рейтингу «100 геніїв сучасності», який склали у Британії. У цьому списку він став єдиним українцем.

- Анатолій Криволап –  найуспішніший сучасний художник України. Його ім’я стало брендом.

- Український художник і прозаїк Василь Іванович Лопата створив близько 700 творів образотворчого мистецтва. Працює в жанрі графіки та живопису, відомий найперше своїми гравюрами. Саме цей художник оформлював портрети, пейзажі та орнаменти на перших українських гривнях зразка 1991 року.

- Художника Іллю Чічкана називають представником нової хвилі українського мистецтва. Він активно виставляється у галереях України та Європи.

А тепер, друже, спробуй свої знання з українського живопису та  пройди пізнавальний тест «Вгадай, хто автор цієї картини

Немає коментарів:

Дописати коментар